Program

Un cine-concert al trupei Coma și filme recente se întâlnesc în UTOPII la cea de-a patra ediție a Central European Film Festival Timișoara 2020

Din 23 până în 27 septembrie 2020 Central European Film Festival Timișoara te așteaptă să-ți faci loc într-o lume imaginară, clădită pe cadre de film reunite în tema Utopii. Și cum utopiile n-ar putea exista fără distopii, Central European Film Festival Timișoara și-a închipuit un dialog între utopii și distopii. Astfel, timp de cinci zile, viziuni cinefile utopice și distopice se întrec spre un ideal de perfectibilitate.
Deschiderea festivalului va avea loc în 23 septembrie, ora 19:30, la Muzeul Militar/Garnizoana din Piața Libertății cu un cine-concert susținut de trupa Coma pe filmul românesc alb-negru – S-a furat o bombă- regizat de Ion Popescu Gopo, participant la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în 1962. Timp de o oră liniile melodice ale trupei Coma vor urmări comicul de situație din filmul lui Gopo, într-o fantezie satirică, presărată cu tehnici de animație.

 

CEFFTM 2020

Cea de-a patra ediție a CEFFTM aduce în patru spații diferite (Muzeul Militar, Grădina de Vară
Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una
de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți No Kid/ding! plus un focus pe
Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Intrarea la proiecții va fi liberă.

Descarcă programul complet în format PDF

23
19:30

CineConcert - Trupa COMA

Deschiderea festivalului va avea loc în 23 septembrie, ora 20:30, la Muzeul Militar/Garnizoana din Piața Libertății cu un cine-concert susținut de trupa Coma pe filmul românesc alb-negru - S-a furat o bombă- regizat de Ion Popescu Gopo, selecționat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes din 1962. Timp de o oră liniile melodice ale trupei Coma vor urmări comicul de situație din filmul lui Gopo, într-o fantezie satirică, presărată cu tehnici de animație.
24
19:30

Secțiunea Panorama - Cook F**k Kill

Director: Mira Fornay / Cehia 2020
25
19:30
S1. A Love Story, S2. Contraindicații, S3. Doi Fără, S4. Vânătoare de Hipopotam și Crocodil, S5. Lumi paralele, S6. Probleme la apartamentul 14
19:30

Secțiunea Panorama - Urma

Director: Dorian Boguta / România 2018
26
11:30

Lansare de carte Marian Sorin Rădulescu

Noul cinema, două decenii și ceva
19:30

Secțiunea Panorama - Mr. Jones

Director: Agnieszka Holland / Polonia 2020
27
11:30

Lansare de carte Anda Ionaș

Adaptarea cinematografică a operelor literare: aporii, prejudecăţi, noi perspective
19:30

Sectiunea Panorama - Malmkrog

Director: Cristi Puiu / 2020 Franța