Secțiuni

Competiție
În competiție vor intra filme de ficțiune realizate în ultimii doi ani și care au un anume grad de reprezentativitate al țărilor respective întrucât au obținut premii la festivalurile din țările respective sau au fost propuse pentru Premiul Oscar pentru film străin de către un juriu local. Competiția va aduce din acest an alături de filme din țările central-europene (Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia și România) și filme din țările sud-est europene (Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bulgaria, Grecia, Albania și Turcia).

Panorama
În secțiunea Panorama vom include filme recente importante realizate și în alte țări ale Europei și de pe celelalte continente.  Vom avea în vedere filme foarte premiate care nu mai pot fi în competiție sau filme despre care se discută intens și pe care publicul românesc și timișorean nu a avut încă ocazia să le vadă. 

Capitale Culturale din UE
Capitale culturale este categoria cu filme documentare despre orașele care vor fi Capitale Europene ale Culturii în 2021: Timișoara, Novi-Sad (Serbia) și Eleusina (Grecia).  

Filme studențești
Modulul cuprinde o selecție de scurtmetraje recente realizate de de studenții Universității Nationale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”.

Filme idiș
Colecție de filme clasice restaurate și oferite de către Universitatea Brandeis și Centrul Național penru Film Evreiesc din New York.  

Retrospectiva Radu Gabrea
Un omagiu adus lui Radu Gabrea (1937- 2017), un mare regizor român și inițiator al acestui festival, și care cuprinde câteva filme reprezentative ale sale.

Diversitate culturală și minorități
Filme deopotrivă de ficțiune și documentare care promovează toleranța și  diversitatea culturală, lingvistică și de orice fel. Sperăm să vă surprindem în mod plăcut cu câteva filme excelente care vă vor captiva încât veți uita cărei secțiuni aparțin. 

Short Matters! 
O selecție din turneul de scurtmetraje al Academiei Europene de Film, care aduce scurtmetrajele nominalizate la Premiile Cinematografiei Europene la festivaluri de film din Europa şi nu numai și este prezentat în cadrul CEFF de partenerii noștri de la Timishort.