Secțiuni

Competiție
În competiție vor intra filme de ficțiune realizate în ultimii doi ani și care au un anume grad de reprezentativitate al țărilor respective întrucât au obținut premii la festivalurile din țările respective sau au fost propuse pentru Premiul Oscar pentru film străin de către un juriu local. Competiția va aduce din acest an alături de filme din țările central-europene și filme din țările sud-est europene.

Panorama
În secțiunea Panorama vom include filme recente importante realizate și în alte țări ale Europei și de pe celelalte continente.  Vom avea în vedere filme foarte premiate care nu mai pot fi în competiție sau filme despre care se discută intens și pe care publicul românesc și timișorean nu a avut încă ocazia să le vadă. 

Filme studențești

Secțiunea de filme studențești aduce în prim plan filme ale studenților de la UNATC, NATFA/National Academy for Theatre and Film Arts din Bulgaria, ADU/The Academy of Dramatic Art din Croatia și FDU/The Faculty of Dramatic Arts din Serbia.

No Kid/ding!

Secțiunea dedicată copiilor va consta în acest an în proiecția unui film estonian – Pădurea Bufniței-fantomă/ Phantom Owl Forest, o poveste inocentă despre afecțiune, salvarea naturii și dragoste.

Revoluții în documentare

Documentarele despre revoluții sunt cele proiectate de-a lungul anului în programul X-tensii derulat împreună cu Asociația TM 2021: The Singing Revolution; 1989; After The Fall;  Last Days of Ceausescus; 1989, Revoluția din Ungaria; Timișoara Decembrie 1989.