Centenar

Dat fiind faptul că se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la făurirea statului național unitar român și în concordanță cu tema din acest an a festivalului-Uniri/Despărțiri, am gândit o secțiune dedicată Centenarului care să conțină atât acțiuni dedicate filmului, cât și dezbateri. Astfel, avem în deschiderea CEFFTM 2018 un cine-concert Implant pentru Refuz o unire de forțe creative sonore și de imagini din filme românești de război din Arhiva Națională de Filme digitalizate pentru patrimoniul european.

Celelalte zile vin să completeze această secțiune cu o instalație media „Marele Război”  (Read and Screen) al cărei vernisaj va avea loc la Casa Artelor, Sala Pygmallion, miercuri, 29 august, două dezbateri (una la Casa Artelor acompaniată de documentarul Memoria cinematografică a marelui război (1914-1916 și 1917-1918), cealaltă, la Cărturești Mercy, sâmbătă, 1 septembrie, ora 17 :00, cu tema Uniri. Despărțiri. Migrație.

Invitați : Radu Carp și Smaranda Vultur.

Ziua de sâmbătă, 1 septembrie, continuă cu proiecția filmului Pădurea spânzuraților, România, 1965, în regia lui Liviu Ciulei.