Știri

CEFFTM și TM2021:Revoluții prin film, episodul 3

18Iul

Central European Film Festival Timișoara și Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii continuă seria de proiecții din cadrul programului Xtensii-Revoluții prin film-cu documentarul The Singing Revolution/Revoluția cântată, creat de americanii James Tusty și Maureen Castle Tusty . 

The Singing Revolution/Revoluția cântată este povestea sutelor de mii de estonieni care s-au adunat în stradă între 1987 și 1981 în încercarea de a pune capăt deceniilor de ocupație sovietică prin cântece patriotice interzise și discursuri vehemente la adresa conducerii. În timp ce în alte țări mișcările împotriva comunismului s-au sfârșit cu vărsare de sânge, în Estonia cântecele au fost adevărate ancore ale libertății, aceasta fiind câștigată fără pierderi de vieți omenești.

The Singing Revolution/Revoluția cântată este o istorisire plină de inspirație a renașterii dramatice a unei națiuni, a dorinței de libertate de nestăvilit și a determinării ei în cucerirea acesteia.

„The Singing Revolution/Revoluția cântată este primul film care relatează aceste fapte istorice vitale ce nu au trecut dincolo de granițele Estoniei. Am simțit că e timpul ca restul lumii să afle despre evenimentele surprinzătoare care au avut loc aici.” (Regizorul filmului, James Tusty)

Trailer:

Formular pentru rezervare locuri la proiecția filmului „The Singing Revolution”, joi, 25 iulie, ora 20:00, pe terasa Bastionului Theresia (str. Martin Luther 4, aripa B1, et. 1). Invitat: prof. univ. dr. Radu Carp. Intrare liberă în baza rezervării prin completarea formularului și a locurilor disponibile 

Completând fromularul sunteți de acord cu procesarea datelor cu caracter personal în vederea primirii de informații despre proiecții.

[newsletter_signup_form id=2]